torstai 3. elokuuta 2017

Hautakiviasiaa ja muutakin

Tilasin tänään miehen haudalle hautakiven. Kiven valmistaja laittoi tietokoneluonnoksen sähköpostiini ja täytyy sanoa, että tuntui aika erikoiselta nähdä omakin nimi hautakivessä, vaikka se luonnostelma olikin. Tilasin nääs kiven, johon molempien nimet mahtuvat rinnakkain ja luonnoksessa kokeilivat miten miehen nimi pitää sijoittaa, että minunkin nimeni aikanaan siihen mahtuu. Kaunis, pelkistetty, musta, suorakaiteen muotoinen kivi kultaisilla kaiverretuilla kirjaimilla ja ristillä tulossa. Meidän näköinen kivi.

Minulla on lipastossani mappi, johon olen perillisiäni varten kerännyt kaikki tärkeät paperini, liittymäsopimukset,rekisterikirjat ym. Tänään tein "Kun olen kuollut" -ohjekirjeen, jonka laitoin mapin ensimmäiseen lokeroon. Siitä selviää toiveeni hautajaisten ja muistotilaisuuden yms suhteen ja annanpa siinä hiukan muitakin ohjeita. Varmaan paperi ajan myötä täydentyy, mutta onpahan jonkinlainen versio olemassa, jos jotain minulle yhtäkkiä sattuu.

Rukoilen edelleen kuolemaani joka ilta. Joka aamu herään yhtä pettyneenä tähän maailmaan. Ikävöin miestäni niin paljon, että haluaisin pian hänen luokseen.

2 kommenttia:

  1. Kirje on liikuttava, mutta hyvä ajatus... kaikkihan me täältä aikanaan lähdemme ja moni asia olisi omaisille helpompi hoitaa kun asiat on tiedossa. Mutta höpsistä Jaana, vaikka ikävä ja suru on kova...lapsesi, sisaresi, äitisi ja ystäväsi tarvitsevat sinua vielä!! Varmasti miehesi haluaa myös kovasti että elät vielä pitkään hyvää ja onnellista elämää. Suru ja ikävä helpottaa vielä, kauniit muistot ovat aina sydämessä ja miehesi siellä myös.
    Tiedän että nyt ei tunnu siltä, mutta elämä kantaa näissäkin murheissa. Tiedän että tulen itsekin kokemaan suuren menetyksen ehkä piankin tai sitten vähän myöhemmin, se suru tulee olemaan valtava.
    Rakkaudella ajattelen sinua, halaus!

    VastaaPoista