torstai 25. toukokuuta 2017

Uusia murheita

Äitini, 82v on joutunut sairaalaan. Ekgssä jotain muutosta, keuhkoissa nestettä ja tulehdusarvot korkeat. Hällä ollut muutama päivä hankalia, kun ei ole pystynyt hengenahdistuksen vuoksi nukkumaan makuultaan ja viimein suostui lähtemään lääkäriin. Lähden huomenna - tai tarvittaessa jo tänään - ajelemaan sairaalaan, johon hänet on viety. Matkaa kertyy 400 kilometriä yhteen suuntaan, tyttäreni lähtee mukaan. Vaan eipä olisi tätäkään nyt tähän enää tarvittu!

Lisäys 26.5.
Ainakin keuhkokuume, tutkimuksia jatketaan.

Lisäys 2.6.
Siirretty sydänvalvonnasta keuhko-osastolle, jossa keskitytään nyt kauhkoahtaumataudin kunnolliseen hoitoon ja siihen, että äiti pärjää jatkossa kotona. Flimmeri oli aika sitkeässä, mutta kääntyi lääkkeillä. Siihenkin jonkinsortin estolääkitys kotiin. Eiköhän äiti siitä tokene.

Lisäys 2.6.
Aamupuhelu osastolle, äidin happisaturaatio ollut aamulla 60! Miten tuolla hapella voi elää??? Ja äiti istuu ja kattoo telkkua....

Lisäys 2.6.
Puolenpäivän puhelu osastolle, keuhkoembolia hengenahdistuksen syynä, aloitettu Marevan-lääkitys, siirto kotikaupungin sairaalaan jatkohoitoon viikonlopun jälkeen. Kotiutuksen jälkeen INR-arvon seuranta parin viikon välein tkssa.

Lisäys 9.6.
Vielä vaan sairaalassa. Ei tahdo happiarvot nousta. Ovat suorastaan vaarallisen alhaalla. En termejä muista, mutta veren happiarvon pitäisi olla 10, äidillä se nyt 4,7. Vielä ainakin viikonloppu osastolla ja kun kotiutetaan, happi ja kunnon maski mukaan.

Lisäys 14.6.
Äiti kotona, olin pari päivää hänen seuranaan. Happiviikset ja tukisukat kotieväinä. Huomisesta lähtien kotipalvelu käy kahdesti päivässä hänen tykönään. Helpottaa paljon minunkin huoltani, kun tiedän, että äidin oloa kontrolloidaan.

4 kommenttia:

  1. Kiitos. Äiti edelleen sairaalassa. Tulin välillä käymään kotona.

    VastaaPoista
  2. Meillä myös murheita isän sairauden tiimoilta, päivä kerrallaan mennään.

    VastaaPoista