lauantai 3. joulukuuta 2016

Lämpöilyä ja hengenahdistusta

Miehellä on jo pari viikkoa ollut lämpöilyä ja hengenahdistusta. Ahdistusta jonkinverran pidempäänkin, sillä laitoimme sen ensin kortisonin nostaman vatsaturvotuksen piikkiin. Nyt kortisonia ei enää mene ja vatsanturvotuskin on hiukan hellittänyt, mutta hengenahdistus jatkuu. Eilen kävimme tk-lääkärissä, verikokeiden mukaan hiukan ovat tulehdusarvot koholla, mutta lääkäri epäili, että kuukausi sitten annettu sädehoitokin voi vielä ko arvoa nostaa. Joka tapauksessa maanantaina otetaan uudet verikokeet ja lisäksi alkuviikosta otetaan keuhkoröntgenkuva. Kun ei vain olisi keuhkokuumetta! Myös niska-hartiaseudun kipuja ja päänsärkyä on miehellä ollut, mutta ne selittynevät tiukoilla ja jännittyneillä niskalihaksilla. Kovasti hiljaista on miehen meno nyt. Lepäilee paljon ja askaroi hyvin rauhalliseen tahtiin, koska pienikin tekeminen laittaa hengen ahtaalle.


Lisäys 10.12.

Mies vietti pari päivää keuhko-osastolla sairaalassa. Kovasti häntä tutkittiin, mutta mitään varmaa diagnoosia ei vielä saatu. Tt-kuvassa keuhkoista löytyi mattalasimuutoksia, jotka voivat viitata monenmoiseen, mm siihen kirottuun syöpään, mutta myös esim jokin lääke on ne voinut saada aikaan. Eilen keuhkot tähystettiin, mitään varsinaista kasvainta ei löytynyt, mutta huuhtelunäytteitä otettiin. Nyt kotona uusien epilepsialääkkeiden (epäily, että epilepsialääkitys olisi keuhkojen tilan voinut aiheuttaa) ja uuden kortisonikuurin kanssa. NSIP eli keuhkojen välikudoksen tulehdus tai lääkereaktio kysymysmerkillä diagnoosiepäilyinä.

2 kommenttia:

 1. Toivotaan, että kaikki menee hyvin. Keuhkokuume on ikävä vaikka sen lääkkeillä voisikin hoitaa..:(
  Voimia sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 ! Juuri tultiin keuhkoröntgenistä. Keskiviikkona kuullaan löytyikö mitään. Tulehdusarvot laskeneet, lämpöilyä edelleen ja sitä hengenahdistusta.

   Poista