tiistai 1. marraskuuta 2016

Epilepsia

Emme vielä tiedä miten sädetys vaikuttaa epilepsiaan, mutta siihen on syytä varautua, että sairaus on tullut jäädäkseen. Perjantaina mies sai taas kohtauksen. Tällä kertaa seurasin vierestä ihan rauhallisesti kohtauksen etenemistä. Soitin kohtauksen jälkeen päivystykseen ja sain ohjeet, jos kohtaus uusii. Ihmeen rauhallisena pysyin. Jälkikäteen tuli tärinä ja pelko. Nyt seuraan herkeämättä miehen olotiloja, ilmoitteleeko kohtaus tulostaan. Hyvä, että ensi maanantaina on epilepsiahoitajan vastaanotolle aika. Mikäli sairaudesta tulee pysyvä perheenjäsen, minun on voitettava pelkoni ja kyettävä elämään normaalisti, tarkkailematta miestä koko ajan.


Lisäys 7.11.

Tänään käytiin epilepsiahoitajalla ja saimme vastauksia moniin kysymyksiimme. Toden totta, kohtaus ei saa kestää kaikkineen, sekavuustiloineenkaan yli 5 min. Jos kohtaus jatkuu yli tuon ajan, on soitettava apua. Huh, miehellä kohtaukset on kestäneet mielestäni paljon pitempään. Jos uusi kohtaus tulee, täytyy yrittää katsoa kelloa! Lääkitystä tarkistetaan verikokeiden jälkeen. Jospa uusia kohtauksia ei sitten enää tulisi!

5 kommenttia:

 1. Useinhan epilepsia näyttää pelottavammalta kuin onkaan, mutta kyllähän siinäkin on monenlaisia riskejä sattua jotain. Voi miten ikävää että rinnalle tulee muuta harmia, voimia teille molemmille.
  Meillä mennään päivä kerrallaan isän sairauden kanssa ja toivotaan parasta, uusi lääkitys aloitettu ja toivotaan että pysäyttää taudin etenemisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiatieto poistaa mystisyyttä! Voimia teillekin sinne!

   Poista
  2. Asiatieto poistaa mystisyyttä! Voimia teillekin sinne!

   Poista